Nyheter

Nyheter

 • Syklet til Brann-seier

  I helgen var det dobbelttriumf for Brann mot Rosenborg, med seier både i Eliteserien og Toppserien. Og begge kampdager var det Sykle til kamp, med gratis trygg sykkelparkering og sykkelservice på Brann Stadion.

 • Bli med å sykle til Brann-kamp

  I vår gjør vi det enklere å ta sykkelen til Brann-kamp! Under fem av vårens kamper får du trygg sykkelparkering, og gratis sykkelservice om du er blant de 30 første. Pluss at du kan vinne billetter til de neste kampene.

 • Sykle til jobben: No er vi i gang!

  Aktivitetskampanjen Sykle til jobben starta 3. mai, og det er mange gode grunnar til å bli med. Du kan vinne fine premiar, du kjem i betre form, og påmeldinga er gratis for deg som bur eller arbeider i Miljøløftet-kommunane Alver, Askøy, Bergen, Bjørnafjorden og Øygarden.

 • Reisevaneundersøkinga 2023: Litt mindre bil, litt meir sykkel og kollektiv

  Den nasjonale reisevaneundersøkinga (RVU) for 2023 er no offentleggjort. Av tala ser vi at vi fekk litt grønare reisevanar i Miljøløftet-området i 2023: I snitt gjorde vi fleire av reisene våre med sykkel og kollektiv og færre med bil. Samla sett gjorde vi fleire reiser enn i 2022.

 • Endeleg første spadetak for Hatvikvegen

  – Å seie at denne vegen er etterlengta er ei kraftig underdriving, sa ordførar Terje Søviknes då byggestarten for den nye gang- og sykkelvegen langs fv. 552 Hatvikvegen i Bjørnafjorden kommune vart markert.

 • Velkommen til informasjonsmøte om planarbeid for sykkelløsning i Nattlandsveien

  Nattlandsveien mellom Birkelundstoppen og Hagerups vei skal få et bedre tilbud for gående og syklende. Planoppstarten er på høring, og Bergen kommune inviterer til informasjonsmøte 12.mars.

 • Auka positivitet til Miljøløftet

  64 prosent av innbyggarane i Bergen, Alver, Askøy, Bjørnafjorden og Øygarden har høyrt om Miljøløftet, og av dei er 69 prosent positive, viser ei ny haldningsundersøking gjort i desember 2023. Undersøkinga viser og ei auka positiv haldning når det gjeld tema som bybane, bompengar, snøggbåt og kollektivprioritering.

 • Klare for bygging av sykkelstamveg fra Bradbenken til Glass Knag

  Statens vegvesen har nå signert kontrakt med Vassbakk & Stol for bygging av den drøyt to kilometer lange sykkelstamvegen mellom Bradbenken og Glass Knag. Prosjektet, som er finansiert gjennom Miljøløftet, skal etter planen ha byggestart i mars.