Feiret vintersykkeldagen i åtte minus

Til tross for gode åtte minusgrader nedover Mindemyren: Det var godt med syklister innom da Miljøløftet feiret vintersykkeldagen i Bergen fredag 9. februar.

En av dem som stoppet og fikk en smoothie var Karoline Christiansen.

– Jeg pleier å sykle hver dag. Det har vært noen uker jeg ikke har syklet, når det var veldig mye snø. Men da har jeg savnet det, sier hun. 

I gang uten kø

Kjetil Myhrvold sykler hver dag fra Bønes.

– Det beste med å sykle til jobb? Da kommer man i gang med dagen, får litt trim, går litt frisk luft. Og så går det fortere, du slipper å stå i kø.

Mye snø og dårlig brøyting ga en litt trøblete start på dagen, men nedover langs sykkelstamvegen på Mindemyren var det gode forhold.

– Jeg er utrolig glad for denne her, holdt på å si, motorveien her, sier han om sykkelveien.

Kjetil Myhrvold sykler hver dag, både for å få frisk luft, og for å slippe køen.

Stadig flere sykler hele året

Selv om færre sykler om vinteren enn sommeren, merker Eline Oftedal,  generalsekretær i Syklistenes landsforening, en økende interesse for vintersykling: 

– Det er stadig flere som sykler hele året. Det er bra for deg som sykler, og du gjør en god innsats for miljøet og folkehelsen også, sier hun. 

– Det er derfor utrolig fint at Miljøløftet og Syklistenes Landsforenings lokallag i Bergen og omegn hyller vintersyklistene denne dagen, og ellers i sesongen, sier Eline Oftedal. 

Den internasjonale vintersykkeldagen, «Winter Bike To Work Day», startet opp i Canada i 2012 for å inspirere flere til å sykle på vinteren, og blir nå markert i mange land på den nordlige halvkulen. 

Lyst til å komme i gang med vintersykling? 

Les mer om vintersykkeldagen og vintersykling på Syklistforeningens sider. 

Sjekk ut Eivinds vintersykkeltips her

I 2022 laget Miljøløftet tre filmer med vintersykkeltips i samarbeid med Eivind Kvamm-Lichtenfeld i Syklistforeningen Bergen og omegn. Under ser du dem. Her finner du også ti gode tips i skriftlig form. 

Eivinds vintersykkeltips 1: Gjør sykkelen klar

Eivinds vintersykkeltips 2: Bli sett

Eivinds vintersykkeltips 3: Kle deg godt

 

Les mer om